Nurfar'ain

About



Assalamualaikum Muslims! Ana Nurfar'ain binti norpitri.97's and Ahlanwasahlan muslims!




Twitter




Credits



Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | Riri | Una


Life.
Sunday, December 1, 2013 | 7:17 AM | 1 comment(s)
Assalamualaikum and hai everyone. This is my first post. Idk rasa annoying je post yg sebelum ni Today is 1 December 2013 and next year i'll be form 5 student and will seat for spm examination. Untuk kali ketiga aku duduki peperiksaan yg besar dlm alam persekolahan. Upsr, pmr dan kalau panjang umur insyaAllah spm. Exam besar sebelum ni mungkin tk berapa penting. Bukan, i mean exam tu sgt penting tp tk sepenting spm. And i was like 'rasanya baru tengok angah study for spm and now me?' Yes itu adalah lumrah hidup sebagai student. Kekadang kita ni belajar smpai tk rasa cepatnya masa berlalu. Mungkin akak akak abang abang masih dlm mood gembira sebab spm 2013 was over! Diorang excited kau haa dh habis sekolah and macam macam plan dh diplan lps spm. Ada nk kerja, ada yg nk bercuti, amik lesen and so on.  Yeah have fun guys. But surely after 2 year they will say 'Rindu weh zaman sekolah.Rasa mcm nk sekolah balik' Yes absolutely. Biasalah student kan, malas dh nk fikir pasal homework, report, exam and so on. Bila dh habis sekolah rasa mcm bebas dri semua tu. Padahal dkt universiti nanti sama je cuma lagi tough. Ada assignmentlah, mcam mcam lh. Yes i understand, i felt the same things like you guys. Bila nk tinggalkan 2013, sedih pun ada gembira pun ada. Tahun 2013 bnyak pengalaman pahit dan manis yg berlaku. Dan itu semua membuatkan aku lebih matang dlm membuat keputusan hidup dan lebih kuat insyaAllah. Bila kita dh besar ni mcam mcam org yg kita jumpa. Haa that was a beginning of your life. Kita akan jumpa mcm mcm perangai org. Dari situ kita tahu siapa yg boleh buat kawan ataupn tidak. Tp jgnlah smpai musuh. Jadi berfikirlah dgn lebih matang dlm hidup dan mulakan dengan azam yg baru, niat yg baru, perubahan yg baru dan jgn lupa semuanya kerana Allah taala.